Att kunna simma är en stor fördel när man befinner sig vid vatten. Det gäller både för vuxna och barn. Kan man inte simma är en flytväst nödvändig och den bör man faktiskt ha på sig även om man är simkunnig. Om du är långt ute på vattnet med en båt kanske du inte orkar simma in till land och då kan flytvästen rädda ditt liv.

Lära sig simma

I de svenska skolorna finns det en plikt att skolan ska lära eleverna att simma om de inte redan kan det. Det finns angivet i skolans läroplaner som Skolverket ställer samman. Det anordnas dock simskolor också i simhallar som inte har med den vanliga skolan att göra. Här delas deltagarna in i olika grupper efter ålder och simkunnighet. Det finns även grupper för vuxna.

Välja rätt flytväst

Det finns många olika flytvästar att välja mellan och det gäller att köpa rätt variant. Det kanske allra viktigaste att tänka på är att man väljer en variant som kan bära ens vikt. Det finns också flytvästar som blåser upp sig själva vid kontakt med vatten. De är smidiga men funktionen kan ibland vara bristfällig.