Älskar man att fiska ska man besöka Norrland i norra Sverige för både stor chans till fiskelycka och storslagen natur. För att underlätta fisket i norr, behöver man också de tillbehör och utrustning som kan krävas beroende på arter man vill få upp. På olssonsfiske.se finner du allt du behöver som beten, spön, fiskeset, drag, båttillbehör, kläder och skor samt mycket mer du kan behöva till det spännande fiskeäventyret.

Fiske med rätt tillbehör

Oavsett om du är en van sportfiskare eller nybörjare, så finner du allt du behöver inom fiske på olssonsfiske.se. Om du vill åka längre bort och ta bilen till norra Sverige, finns det bra tips på fiskeplatser i norr med mycket fisk som man kan besöka. Då kan du till exempel besöka Tännäs och Rogenområdet i Härjedalen, Hotagen/Valsjöbyn för gädda och abborre, Pajala kommun för lax, Ammarnäs i Sorsele kommun för storöring och grov harr samt många fler. Då har du allt du behöver kring olika drag från olssonsfiske.se med många anpassade drag och spön och mycket mer att ha med sig till fisket i norra Sverige eller annan spännande plats. Fiske ska vara lätt och roligt och med olssonsfiske.se behöver du aldrig vara bekymrad över att inte finna det du behöver inför ett lyckat fiske.

Fiska med eller utan båt i norra Sverige

I norra Sverige finns det många eftertraktade platser att fiska på, med eller utan en båt. Om du siktar på att fiska utan en båt, kan du till exempel ta dig till Amboälven fyra mil norr om Arvidsjaur. Här kan du fiska i både lugnare vatten och forsande vatten och det är lätt att vada ut i fiskekläder utan båt. I Amboälven är det inte så djupt och här kan du fiska upp bland annat öring, abborre, sik, gädda eller harr. Ska du ut längre med båt högt uppe i norr, kan du till exempel ta dig till Svanisträsket, en djupkallvattensjö inom Bodens kommun. Svanisträsket ligger en timmes resväg från Luleå och Jokkmokk. Fördelen med Svanisträsket är att man, precis som på många andra platser för sport- eller flugfiske, kan hyra fiskebåt från en vildmarkscamp. I närheten av Svanisträsket är det Camp Svanis som du kan kontakta för att hyra en fiskebåt. Vilka platser du än väljer fiska att på, är det smart att köpa allt du behöver från olssonsfiske.se för en härlig fiskeupplevelse.