Tänk dig att ha en alldeles egen fiskestuga. Din alldeles egna plats invid vattnet där du älskar att fiska. Beroende på hur du bor och om du äger lite mark i närheten av bra fiskevatten, kan drömmen bli verklighet utan större problem.

Lyx eller bara det nödvändigaste

Då fiskestugor ofta är små krävs det inte så mycket för att sätta upp en sådan; är du händig och vet vad som krävs kan du i stort sett göra det själv. En del detaljer kan du behöva ta in professionella hantverkare för, men mycket kan du göra på egen hand. I en sådan här liten stuga finns precis det lilla du behöver för att stanna över natten, vilket ger en oändlig frihet när det kommer till friluftsliv i allmänhet och fiske i synnerhet. Oavsett storlek på stugan är det dock viktigt att tänka på att du ska kunna hålla dig varm när du ger dig ut, även under natten i din fiskestuga, så se till att du har rätt sorts kläder och tillbehör nerpackade.

Vill du lyxa till din fiskestuga lite extra installerar du en dusch; den behöver inte vara stor eller ta mycket plats, men den kommer göra din vistelse så mycket bekvämare. På nätet hittar du snygga takduschar men även andra tillbehör som kan vara praktiska att ha. När det kommer till inredning kommer du långt med en säng; ställ gärna in en våningssäng så ni kan vara två, en liten spis, mikrovågsugn, en liten kyl och frys. Kanske ett litet bord och ett par stolar om det finns plats, annars finns alltid naturen precis utanför dörren. Det allra nödvändigaste är dock att se till att stugan har värme, någon form av toalett och tillgång till rent vatten, antingen från en ren bäck eller genom kran.

Så länge du äger marken och har ordning på tillstånden som krävs för att få uppföra ett bygge, kan du bestämma om du bara vill ha en liten stuga eller något lite större. Vill du komma riktigt nära naturen är ändå talesättet ”less is more” passande, då just det enkla är det som får oss att koppla av och känna kontakt med det naturliga i och runt omkring oss.