Kurser

Välkommen på flugfiskekurs till Emån, Alsterån eller kanske Norge?

Sedan 1988 har jag haft flugfiskekurser i den fantastiska småländska naturen utmed Emån, vida berömd för världens kanske största havsöringar. Rekordet är på 15,2 kilo! Under årens lopp har jag dessutom haft förmånen att dela äkta fiskarglädje med många nya ansikten. Det om något är fiskelycka!
Kurserna är främst inriktade på lax och havsöring i Emån men jag erbjuder även kurser efter öring och regnbåge. Öring i Alsteråns strömmar och regnbåge mestadels i stilla vatten. Även lax i Norge är efterfrågat och ständigt aktuellt, inte minst i älvarna Gaula och Orkla.

Håll utkik på sidan Aktuellt vad som dyker upp!

Under senare år har också kustfisket efter havsöring blivit föremål för verksamheten vilket ger spännvidd nära nog över hela året. Kurserna är alltid förlagda till ”prime time” för att optimera fångstchanserna.
 Tonvikten under en kurs är lagd på senaste kastteknik, redskapsval, läsa vatten, hur fiska flugan etc. men också på c & r, etik. Allt för att fisket ska bli så intressant, roligt, och effektivt som möjligt. Ifall någon undrar finns det alltid mycket tid för eget fiske under en kurs.

Jag välkomnar alla varmt. Nybörjare, företagsgrupper, ärrade proffs, spinnfiskare och alla där emellan. Deltagare kommer från Sverige och delar av Skandinavien men ibland också från andra håll av världen. Flugfiskekurserna sker på såväl privata som allmänna vatten. Längs kusten, där fisket är fritt, hålls kurserna i närheten av Påskallavik eller på Öland.
 Jag ger gärna råd och förslag på kurs, tid, sträcka, boende etc. En lagom stor grupp är 6-8 personer även om det varit betydligt fler vid några tillfällen. Jag arrangerar gärna också privata kurser för enskilda efter förfrågan, där hela upplägget skräddarsys efter önskemål. Inget upplägg är omöjligt så var inte rädd att fråga eller begära offert. Att nå resultat och ha toppentrevligt tillsammans är alltid det givna målet.
Välkommen att lära flugfiske med mig!

113D4012