Bland världens största havsöringar

Bland världens största havsöringar

blandvarldensstorsta


Att försöka fånga världens största havsöringar är en verklig utmaning. I Pelle Klippinges bok får vi följa med till storöringarnas eget rike längs kusten och lära de hemliga knepen för att lura dessa bjässar. Uppleva den spänning och de äventyr som kustfisket så ofta bjuder på. Under flera decenniers nära umgänge har författaren lärt känna havsöringens beteende på ett sätt som är få förunnat. Detta kommer läsaren tillgodo som på ett ovanligt detaljerat vis få ta del av dessa rika erfarenheter. Kunskaper som direkt kan appliceras på och användas vid allt förekommande havsöringsfiske. Boken är därtill en viktig och mångsidig dokumentation över kustfisket och dess historia inte minst vid författarens hemmavatten längs Kalmarsund. Här finns levande berättelser hur det en gång började med enkla redskap och vidare fram till dagens moderna och avancerade havsöringsfiske.

Bland världens största havsöringar innehåller även beskrivningar av havsöringens beteende, biologi och vandringsmönster. Dessutom behandlar boken även viktiga delar som fiskestrategi både från land eller båt, flugval och taktiska knep för att bara nämna några exempel. Mångsidig och intressant fakta mixas här med sköna naturupplevelser. Detta sammantaget inger en stark känsla av att befinna sig ute vid saltstänkt kust mitt bland dessa fascinerande havsöringar. Som en extra krydda får läsaren följa med på en havsöringsodyssé med intressanta inslag och fisketips från norrland och vidare runt svenska kusten till Finland, Danmark och Norge. Här medverkar några av Nordens skickligaste havsöringsfiskare. Samtliga fotografier i boken är tagna av författaren. Förord av kustfiskets grand old man – Mogens Espersen.

Baksidestext:
Följ med till storöringarnas rike längs kusten och lär de hemliga knepen för att lura dessa till hugg. Det handlar om modernt skandinaviskt havsöringsfiske och dess historia. Teknik, redskap, flugval, strategi, fiskevatten, mm. Kunskaper som kan användas vid allt förekommande havsöringsfiske. Mångsidig och intressant fakta mixas med sköna naturupplevelser. Vidare får läsaren följa med på en havsöringsodyssé med några av Nordens skickligaste havsöringsfiskare.
Författaren Pelle Klippinge är en bekant profil bland nordiska flugfiskare. Han har tidigare givit ut boken Emån – med flugspö längs världens förnämsta havsöringsvatten. Pelle håller vidare kurser och föredrag i ämnet. Är därtill välkänd skribent och fotograf i skandinaviska samt europeiska sportfisketidskrifter.